Slovenački avangardni sastav Laibach objavio je svoj novi album „Also Sprach Zarathustra“ za izdavačku kuću Mute.  „Also Sprach Zarathustra“ je njihovo prvo izdanje nakon albuma „Spectre“, objavljenog 2014. godine, a ispraćeno je spotom za pjesmu “Vor Sonnen-Aufgang.

Muzika na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra“, koja je premijerno prikazana u martu prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra“ je unaprijeđena verzija muzike kreirane za gore pomenutu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

Kontroverzna turneja u Sjevernoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svijetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Cijelo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabilježio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film "Liberation Day" koji je prikazan na filmskim festivalima širom svijeta, a koji sad možete preuzeti putem ovog
linka.

Laibach će izdanje “Also Sprach Zarathustra” promovisati na evropskoj turneji koja počinje 4. novembra u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

Album "Also Sprach Zarathustra" možete preslušati na Deezeru na ovom linku.

Lampshade Media

Vesta Radio 91.2